Més de 20 entitats participen en l’agenda compartida dels dos vallesos sobre envelliment

Mar 05 / 2024

El 28 de febrer s’ha celebrat la segona sessió del camp d’innovació en l’àmbit de l’envelliment organitzat pel Hub b30. Aquesta sessió ha comptat amb més de 50 assistents provinents de més de 20 entitats diferents del territori, els quals van assistir a la primera sessió del 31 de gener i que han volgut continuar treballant a través de la metodologia d’agendes compartides, diversos eixos de treball sorgits en l’àmbit de l’envelliment.

Els assistents a la segona sessió aprenent sobre com es treballen els reptes en el marc de les agendes compartides

El Hub b30, amb la col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Àrea d’Estratègia Econòmica del Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, ha organitzat un camp d'innovació de salut en l’àmbit de l'envelliment, aplegant a més de 20 entitats i organitzacions del Vallès Occidental i del Vallès Oriental. Diversos departaments de la Generalitat de Catalunya com el d’Economia i Hisenda, Salut, Recerca i Universitats, Educació, Drets Socials i Cultura,  ajuntaments, consells comarcals, hospitals i centres sociosanitaris, universitats i grups de recerca, tercer sector, empreses i ciutadania, han participat en aquesta iniciativa pionera en el territori dels dos vallesos, amb l'objectiu principal d’abordar els reptes estratègics que sorgeixen al territori en relació amb l'envelliment, fent servir la metodologia d'agendes compartides.

En aquesta segona sessió del camp d’innovació, duta a terme al Parc de Recerca de la UAB, s’han tractat cinc eixos de transformació en els quals es vol actuar: l’urbanisme de les ciutats adaptats a la gent gran, equipaments i serveis públics, habitatge i models de convivència, l’envelliment actiu i la integració dels serveis de salut i socials. A més, s’han preparat les bases per a la creació d’aquesta agenda compartida del territori, tractant aspectes diversos com la governança de la mateixa agenda o els grups de treball per a cada àmbit.

Aquesta iniciativa busca donar solució a aquests reptes complexes, no pas de forma individual des de cada institució, sinó treballant de forma col·laborativa i poder sumar esforços en talent, experiència i també recursos, per poder adaptar el nostre sistema de salut i sociosanitari a un col·lectiu de gent gran que no és homogeni i que cada cop és més nombrós.